sjundehimlen.blogg.se

Allt mellan himmel och jord

Havre och vetekrossbröd

Publicerad 2013-03-22 18:06:00 i Allmänt

50 g jäst 
0,5 l vatten, fingervarmt 
3 tsk salt 
3 msk olivolja 
5 dl vetemjöl med fullkorn 
4 dl kornmjöl
2 dl havregryn
1 dl vetekross
1 msk mörk sirap
sesamfrön till dekoration

Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vattnet. Tillsätt alla ingredienser och arbeta samman till en ganska lös deg, som fortfarande är lite kladdig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt i en bunke.

Värm ugnen till 220 grader.

Häll ut degen på bakplåtspapper på en plåt och maka ihop den till önskad form. Pensla med ägg och strö över lite flingsalt och sesamfrön ( valfritt)

Grädda i 15 minuter på 220C, Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Jag älskar allt som är vackert, gott, nära och kära. Det är vad min blogg handlar om!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela