Havre och vetekrossbröd
50 g jäst
0,5 l vatten, fingervarmt
3 tsk salt
3 msk olivolja
5 dl vetemjöl med fullkorn
0,5 l vatten, fingervarmt
3 tsk salt
3 msk olivolja
5 dl vetemjöl med fullkorn
4 dl kornmjöl
2 dl havregryn
1 dl vetekross
1 msk mörk sirap
sesamfrön till dekoration
Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vattnet. Tillsätt alla ingredienser och arbeta samman till en ganska lös deg, som fortfarande är lite kladdig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt i en bunke.
Värm ugnen till 220 grader.
Häll ut degen på bakplåtspapper på en plåt och maka ihop den till önskad form. Pensla med ägg och strö över lite flingsalt och sesamfrön ( valfritt)
Grädda i 15 minuter på 220C, Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 15 minuter.
2 dl havregryn
1 dl vetekross
1 msk mörk sirap
sesamfrön till dekoration
Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vattnet. Tillsätt alla ingredienser och arbeta samman till en ganska lös deg, som fortfarande är lite kladdig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt i en bunke.
Värm ugnen till 220 grader.
Häll ut degen på bakplåtspapper på en plåt och maka ihop den till önskad form. Pensla med ägg och strö över lite flingsalt och sesamfrön ( valfritt)
Grädda i 15 minuter på 220C, Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 15 minuter.