Blåbär och vit choklad cheesecake

Ingredienser:
Botten
300gram digestivekex
150gram smält smör
Fyllning
600gram philadephiaost
250gram kesella
1dl strösocker
1dl majsstärkelse, typ maizena
2tsk vaniljsocker
3st ägg
1dl vispgrädde
200gram vit choklad
2dl blåbär
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda med det smälta smöret.
3. Bakpappersklä eller pensla formen med smält smör, tryck ut kexblandingen i en springform, ca 24 cm i diameter.
4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter och låt den svalna något.
5. Vispa philadelphiaosten och kesellan krämigt i en skål.
6. Tillsätt sockret, majsträrkelsen och vaniljsockret.
7. Vispa i ett ägg i taget och sist grädden.
8. Smält chokladen över ett vattenbad och blanda ner i smeten.
9. Häll smeten över bottnen och strö över blåbär.
10. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 min. Täck den med aluminiumfolie när den har blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
11. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 min.
12. Låt sedan kakan svalna, lite ställ den sedan i kylen ett par timmar så den stelnar, då är den lättare att skära!
2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda med det smälta smöret.
3. Bakpappersklä eller pensla formen med smält smör, tryck ut kexblandingen i en springform, ca 24 cm i diameter.
4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter och låt den svalna något.
5. Vispa philadelphiaosten och kesellan krämigt i en skål.
6. Tillsätt sockret, majsträrkelsen och vaniljsockret.
7. Vispa i ett ägg i taget och sist grädden.
8. Smält chokladen över ett vattenbad och blanda ner i smeten.
9. Häll smeten över bottnen och strö över blåbär.
10. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 min. Täck den med aluminiumfolie när den har blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
11. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 min.
12. Låt sedan kakan svalna, lite ställ den sedan i kylen ett par timmar så den stelnar, då är den lättare att skära!