sjundehimlen.blogg.se

Allt mellan himmel och jord

Blåbär och vit choklad cheesecake

Publicerad 2013-03-29 21:35:00 i

Ja, då blev det lite dessert så här på långfredagen, inte så dumt alls.

Ingredienser:

Botten
300gram digestivekex
150gram smält smör
 
Fyllning
600gram philadephiaost
250gram kesella
1dl strösocker
1dl majsstärkelse, typ maizena
2tsk vaniljsocker
3st ägg
1dl vispgrädde 
200gram vit choklad
2dl blåbär

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda med det smälta smöret.
3. Bakpappersklä eller pensla formen med smält smör, tryck ut kexblandingen i en springform, ca 24 cm i diameter.
4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter och låt den svalna något.
5. Vispa philadelphiaosten och kesellan krämigt i en skål.
6. Tillsätt sockret, majsträrkelsen och vaniljsockret.
7. Vispa i ett ägg i taget och sist grädden.
8. Smält chokladen över ett vattenbad och blanda ner i smeten.
9. Häll smeten över bottnen och strö över blåbär.
10. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 min. Täck den med aluminiumfolie när den har blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
11. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 min. 
12. Låt sedan kakan svalna, lite ställ den sedan i kylen ett par timmar så den stelnar, då är den lättare att skära!

Nya skor

Publicerad 2013-03-27 19:42:27 i

Idag kom mina nya Converse med posten. Satt som en smäck å underbart rosa, precis som det ska vara!


Mums

Publicerad 2013-03-24 13:46:46 i

Äter Chrisses super goda pasta-tomat soppa till lunch på jobbet! Ska be om receptet.


Earth our

Publicerad 2013-03-23 20:50:31 i

Nu är det Earth Our och då har vi släckt allt i huset och dricker kaffe å te å myser med tända ljus. Min favorit ljus från Yancee Candle.


Havre och vetekrossbröd

Publicerad 2013-03-22 18:06:00 i Allmänt

50 g jäst 
0,5 l vatten, fingervarmt 
3 tsk salt 
3 msk olivolja 
5 dl vetemjöl med fullkorn 
4 dl kornmjöl
2 dl havregryn
1 dl vetekross
1 msk mörk sirap
sesamfrön till dekoration

Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vattnet. Tillsätt alla ingredienser och arbeta samman till en ganska lös deg, som fortfarande är lite kladdig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt i en bunke.

Värm ugnen till 220 grader.

Häll ut degen på bakplåtspapper på en plåt och maka ihop den till önskad form. Pensla med ägg och strö över lite flingsalt och sesamfrön ( valfritt)

Grädda i 15 minuter på 220C, Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 15 minuter.

Japp, bakdag blev det i dag!

Publicerad 2013-03-22 17:44:53 i

Först snodde jag ihop en Toscakaka. Sedan blev det bröd, ett bröd med vetekross och havregryn m.m. Jag freestylar lite, så vi får se hur det blir. Blir det gott så lägger jag ut receptet. Receptet på Toscakakan hittade ja på Tasteline.




Längtar till sommaren....

Publicerad 2013-03-20 23:02:21 i



Var på årsmöte i kväll med Mälardalens Pelargon Vänner, kan inte låta bli att längta efter sommaren lite extra efter att ha pratat om kommande aktiviteter i vår och sommar. Här en liten bild på pelargonen "Falling Maria" döpt efter en kär pelargon vän :-)

Om

Min profilbild

Emma

Jag älskar allt som är vackert, gott, nära och kära. Det är vad min blogg handlar om!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela